BSO locatie Oudehorne

De buitenschoolse opvang (BSO) van de locatie Oudehorne bevindt zich op de bovenverdieping van het gebouw waar ook de dagopvang zich bevindt. Hier kunnen de kinderen voor en na schooltijd en in de vakanties heerlijk spelen. De kinderen worden door medewerkers van ’t Hummelhus uit school gehaald en naar de opvang gebracht. 

’t Hummelhus haalt kinderen op van de volgende scholen:

  • Meester J.B. Kanschool te Jubbega
  • Meester S. Wijbrandischool te Oudehorne
  • Sevenaerschool te Nieuwehorne
  • De Tjongeling te Oldeberkoop
  • De Tjongerschool te Mildam
  • Op ‘e Grins te Hoornsterzwaag

Kinderen van overige scholen zijn van harte welkom op de naschoolse opvang, wanneer ouders zelf voor vervoer van school naar ’t Hummelhus kunnen zorgen. De buitenschoolse opvang (BSO) is vrije tijd voor de kinderen die komen. De kinderen mogen vooral lekker spelen en doen waar ze zin in hebben.

Soms wordt er een activiteit aangeboden waar kinderen aan mee kunnen doen. Daarnaast ontstaan veel activiteiten spontaan doordat de kinderen met ideeën komen waar de pedagogisch medewerkers op in springen.

Op de BSO is plek voor maximaal 20 kinderen. De binnenruimte is zeer ruim en ingericht met warme, natuurlijke tinten. Er is een grote diversiteit aan speelmateriaal. De buitenruimte heeft een skelterbaan, voetbalveld, rekstokken en een zandbult en is verder natuurlijk ingericht. Er zijn ook veel losse materialen om mee te spelen voor elke leeftijd. De BSO maakt een groot deel van het jaar ook gebruik van de stal van de koeien (als de koeien buiten lopen). Hier kunnen ze prachtig spelen, bijvoorbeeld met strobalen.

Naast buitenschoolse opvang is er op deze locatie ook dagopvang.

 

Buitenschoolse opvang 't Hummelhûs