BSO locatie Oudehorne

De buitenschoolse opvang (BSO) van de locatie Oudehorne bevindt zich in een gebouw wat in 2019 in gebruik genomen is. Een loods op het terrein is omgebouwd tot een prachtige BSO ruimte. De ruimte bestaat uit een gezamenlijke ruimte, 2 aparte speelkamers, en een bovenverdieping met atelier.  Hier kunnen de kinderen voor en na schooltijd en in de vakanties heerlijk spelen.De kinderen worden door medewerkers van ’t Hummelhus uit school gehaald en naar de opvang gebracht. 

’t Hummelhus brengt kinderen (voorschools) * en haalt kinderen (naschools) van de volgende scholen:

  • Meester S. Wijbrandischool te Oudehorne
  • Sevenaerschool te Nieuwehorne
  • De Tjongeling te Oldeberkoop
  • De Tjongerschool te Mildam
  • 't Bûtenplak te Hoornsterzwaag
  • De Feart te Jubbega

* Of er plek is op de voorschoolse opvang hangt niet alleen af van het aantal kinderen, maar ook van het aantal scholen waar de kinderen heen gebracht moeten worden. We kunnen per ochtend naar maximaal 3 verschillende scholen  rijden. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Kinderen van overige scholen zijn van harte welkom op de naschoolse opvang, wanneer ouders zelf voor vervoer van school naar ’t Hummelhus kunnen zorgen. De buitenschoolse opvang (BSO) is vrije tijd voor de kinderen die komen. De kinderen mogen vooral lekker spelen en doen waar ze zin in hebben.

Soms wordt er een activiteit aangeboden waar kinderen aan mee kunnen doen. Daarnaast ontstaan veel activiteiten spontaan doordat de kinderen met ideeën komen waar de pedagogisch medewerkers op in springen.

Op de BSO is plek voor maximaal 22 kinderen. De binnenruimte is zeer ruim en ingericht met warme, natuurlijke tinten. Er is een grote diversiteit aan speelmateriaal. De buitenruimte, die aangrenzend aan de BSO is,  heeft een skelterbaan, voetbalveld, rekstokken, tafeltennistafel en een zandbult en is verder natuurlijk ingericht. Er zijn ook veel losse materialen om mee te spelen voor elke leeftijd. De BSO maakt een groot deel van het jaar ook gebruik van de stal van de koeien (als de koeien buiten lopen). Hier kunnen ze prachtig spelen, bijvoorbeeld met strobalen.

Naast buitenschoolse opvang is er op deze locatie ook dagopvang.

 

Buitenschoolse opvang 't Hummelhûs