Baby-dreumesgroep "de Geitjes"

De baby-dreumesgroep bestaat uit 2 of 3 pedagogisch medewerkers met maximaal 12 kinderen. Het aantal kinderen varieert per dag en hangt af van de leeftijden van de kinderen en de aanvragen. Op de vrijdag is er soms een klein groepje kinderen met 1 pedagogisch medewerker.

De Geitjesgroep is gezellig ingericht, in rustige kleuren en met natuurlijke materialen. Voor de baby’s zijn er hoge boxen. Ook is er een grondbox waar meerdere kinderen in kunnen samen spelen. De vloer heeft vloerverwarming waardoor het ook heerlijk spelen in voor kinderen op de grond.

We streven naar zoveel mogelijk rust en continuïteit op de groep. Onze pedagogische medewerkers werken al lang bij ’t Hummelhûs en hebben veel ervaring. Wanneer er een pedagogisch medewerker ziek is of vakantie heeft valt er een inval pedagogisch medewerker in, die bekend is bij de kinderen.
Er wordt geen gebruik gemaakt van invallers van een uitzendbureau.

De dreumesen maken tussen de 2 jaar en 2,5 jaar de overstap naar de peutergroep. Wanneer precies de overstap is, wordt in nauw overleg tussen de pedagogisch medewerkers en ouders bepaald. Het ene kind is er al met 2 jaar aan toe en voor het andere kind is het beter om te wachten tot 2,5 jaar.

Op de geitjes-groep is er een bepaalde structuur voor de dreumessen. Deze structuur wordt bepaald door de tafel-momenten. Tussendoor kunnen de kinderen vrij spelen of mee doen aan een activiteit. Dagindeling:

  • Om 9.30 gaan de kinderen aan tafel voor drinken en fruit.
  • Om 11.30 wordt er een broodje gegeten
  • Na het middagslaapje krijgen de kinderen wat drinken en een koekje
  • Rond 16.00 uur krijgen de kinderen wat drinken en een cracker of rijstwafel.
  • Waar nodig kan er flexibel met het dagritme worden om gegaan.

 

Veilige en liefdevolle opvang voor uw baby

De baby’s worden gevolgd in hun eigen ritme. Ze krijgen drinken en eten wanneer zij hier behoefte aan hebben. Ook gaan ze naar bed wanneer ze moe zijn. We letten goed op de signalen die het kind zelf aangeeft. Daarnaast is goed overleg met ouders over het ritme en de gewoonten van het kindje thuis erg belangrijk.

Er is bij ’t Hummelhûs de mogelijkheid om je kindje buiten te laten slapen, in een speciaal daarvoor bestemd buitenbedje (lutjepotje). Buiten slapen is heel gezond. Kinderen slapen buiten vaak dieper en worden frisser weer wakker. Kinderen die buiten slapen zijn over het algemeen ook minder vaak ziek.

De kinderen van de Geitjes groep gaan regelmatig naar buiten. Bij mooi weer kunnen de baby’s op een kleed in de tuin spelen, of in de buitenbox. De dreumesen kunnen heerlijk spelen in de ontdektuin of in de overdekte speelplaats. Kinderen die nog niet kunnen lopen, maar al wel buiten willen kruipen doen we een overall aan, zodat de broekjes niet slijten. Jonge kinderen worden ook wel in de buggy mee naar buiten genomen, om bijvoorbeeld de dieren te bezoeken.

Er zijn ook kinderwagens beschikbaar waar jonge baby’s ingelegd kunnen worden om te wandelen, of buiten te slapen.