Dagbesteding


Voor jongeren, volwassenen en ouderen zijn er verschillende vormen van dagbesteding mogelijk op de locatie van ’t Hummelhûs in Oudehorne. Er zijn mogelijkheden om te werken in de natuurtuin, een kas, de boerderijwinkel en op het terrein van ’t Hummelhûs, zowel binnen als buiten. De natuurtuin bestaat uit een boomgaard met fruitstruiken en een moestuin van 10000 m². Hiernaast is er een kas van 840 m² met een boerderijwinkel. In de moestuin en in de kas worden vele soorten groenten en fruit gekweekt. Hiernaast zijn er meerdere dieren die verzorging nodig hebben.

Dagbesteding (jong) volwassenen: groep tuin
Bij de groep tuin is er een mogelijkheid voor (jong)volwassenen om verschillende vormen van dagbesteding te volgen op de locatie van ’t Hummelhûs in Oudehorne. Er zijn mogelijkheden om te werken in de natuurtuin, een kas, de boerderijwinkel en op het terrein van ’t Hummelhûs, zowel binnen als buiten. De natuurtuin bestaat uit een boomgaard met fruitstruiken en een moestuin van 10000 m². Ook is er een kas van 840 m² en is er een boerderijwinkel. In de moestuin en de kas worden vele soorten groenten en fruit gekweekt. Daarnaast zijn er meerdere dieren die verzorging nodig hebben.
De dagbesteding is voor (jong)volwassenen die graag met hun handen werken en het fijn vinden om buiten in de natuur bezig te zijn. Wij bieden de deelnemers een fijne werkomgeving waar je ertoe doet. Er is ruimte en aandacht voor wat je als persoon op dat moment nodig bent. Door het stellen van persoonlijke doelen is er ruimte voor ervaring en ontwikkeling. Hierbij is Zorg op maat het belangrijkste uitgangspunt en worden de werkzaamheden en activiteiten zoveel mogelijk aangepast aan de wensen en mogelijkheden van elke individuele deelnemer en wordt er professionele begeleiding geboden.
Bij de groep tuin is ruimte voor (jong)volwassenen met een psychische beperking, een vorm van autisme, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Enkele voorbeelden hierin zijn het herstel van een burn-out of hervatten van een werkritme en zo vanuit de dagbesteding te integreren binnen een nieuwe werkomgeving, maar ook voor langdurige dagbesteding kunt u bij ons terecht.

Dagbesteding ouderen: groep voorhuis
‘t Hummelhûs biedt bij de groep voorhuis professionele zorg met als doel de bezoeker een actieve en zinvolle dagbesteding te geven. Ook wordt de mantelzorger ontlast. Mede hierdoor kan de bezoeker langer thuis blijven wonen. De groep voorhuis is bedoeld voor mensen met dementie, Parkinson, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en somatische aandoeningen. Het is belangrijk om met elkaar activiteiten te ondernemen, van het buitenleven te genieten en actief bezig te zijn. Het doel is om de zelfredzaamheid zolang mogelijk te stimuleren en te behouden.
Op de boerderij kunnen de bezoekers helpen en veel buiten zijn. Lichaamsbeweging krijgt veel aandacht in het dagprogramma. We kijken waar de interesses van onze bezoekers liggen en letten vooral op de voormalige beroepen en talenten. We stimuleren wat de bezoeker nog wel kan en houden rekening met de mogelijke beperkingen.
De bezoekers worden ‘s ochtends tussen 9:00 en 10:00 opgehaald. De dag wordt gestart met koffie en thee en het gezamenlijk doornemen van de krant. Daarna wordt er gewandeld en worden de dieren verzorgd. Ook vraagt de natuurtuin vanaf het voorjaar het nodige onderhoud. Binnen zijn er activiteiten zoals gym, helpen in de keuken, gezamenlijk koken, breien, tekenen, schilderen, muziek maken en luisteren. Aan het einde van de dag, om 16:00 uur, worden de bezoekers weer thuis gebracht.

Contact
Voor vragen over dagbesteding bij de natuurtuin (jongeren en volwassenen) kunt u terecht bij Tessa Hummel. Voor dagbesteiding voor ouderen kunt u terecht bij Angelique Kroijenga. Beiden zijn te bereiden via het algemene telefoonnummer van ’t Hummelhûs, 0513-541414 of u kunt ons mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..