Dagbesteding


Dagbesteding voor volwassenen.

 Voor jongeren en volwassenen zijn er verschillende vormen van dagbesteding mogelijk op de locatie van ’t Hummelhûs in Oudehorne. Er zijn mogelijkheden om te werken in de natuurtuin, een kas, de boerderijwinkel en op het terrein van ’t Hummelhûs, zowel binnen als buiten. De natuurtuin bestaat uit een boomgaard met fruitstruiken en een moestuin van 10000 m². Hiernaast is er een kas van 840 m² met een boerderijwinkel. In de moestuin en in de kas worden vele soorten groenten en fruit gekweekt. Hiernaast zijn er meerdere dieren die verzorging nodig hebben.

De dagbesteding is voor jongeren en volwassenen die graag met hun handen werken en het fijn vinden om buiten in de natuur bezig te zijn. We bieden de deelnemers een fijne werkomgeving waar je ertoe doet, er is ruimte en aandacht voor wat je als persoon op dat moment nodig bent. Door het stellen van persoonlijke doelen is er ruimte voor ervaring en ontwikkeling. Hierbij is Zorg op Maat het belangrijkste uitgangspunt en worden de werkzaamheden en activiteiten zoveel mogelijk aangepast aan de wensen en mogelijkheden van elke individuele deelnemer en wordt er professionele begeleiding geboden.

Er is ruimte voor jongeren en mensen met een psychische beperking, een vorm van autisme, NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en voor jongeren en mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Enkele voorbeelden hierin zijn het herstel van een burn-out of hervatten van een werkritme en zo vanuit de dagbesteding te integreren binnen een nieuwe werkomgeving, maar ook voor langdurige dagbesteding kunt u bij ons terecht.

Momenteel wordt er hard gebouwd aan een kantine met keuken en kantoor voor de dagbesteding en een werkruimte binnen. Deze zal medio januari 2019 klaar zijn. Deze ruimte zal de mogelijkheid bieden om andere werkzaamheden en activiteiten te doen, zoals koken en bakken, jam maken van fruit uit de natuurtuin, nieuwe plantjes zaaien en andere zinvolle activiteiten.

Voor vragen kunt u terecht Anita Meines, of Anneke Tel op het algemene telefoonnummer van ’t Hummelhûs, 0513-541414, of u kunt ons mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ook kunt u terecht bij het WMO loket van uw gemeente.